Natuurfilmer Ruurd Jelle van der Leij maakte unieke beelden van dieren in de sneeuw

Natuurfilmer en vogelkenner Ruurd Jelle van der Leij had na het maken van zijn film Wad nog één wens: de houtsnip fotograferen in de sneeuw op Ameland. Deze week was het zover. Hij fotografeerde velduilen, kraanvogels en ook die felbegeerde houtsnip.

De natuurfotograaf vindt het geweldig dat het is gelukt met de vogel. Van der Leij heeft er uiteindelijk vijf uur naast gestaan. “Als je gedrag wil vastleggen, dan moet je wachten. Deze werkte vijf uur mee.”

Maar er waren meer bijzondere vogels, zoals de velduil. Van der Leij legt uit waarom hij zo graag deze vogels wilde vastleggen in de sneeuw. “De sneeuw licht de kleur van de vogels heel mooi op.” Van der Leij werkt aan een documentaire over de velduil en de blauwe kiekendief en hij wilde heel graag deze beelden in de sneeuw.”Ik moest deze week alles filmen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen