Marleen de Rooy over het debat over de toeslagenaffaire: ‘Alle pijlen op Rutte’

Politiek verslaggever voor de NOS Marleen de Rooy volgt vandaag het debat in de Tweede Kamer over de val van het kabinet op de voet. Demissionair minister-president Mark Rutte kwam stevig onder vuur te liggen. Bij Op1 vertelt Marleen de Rooy welke politieke consequenties het debat van vandaag heeft. Ook politiek verslaggever Xander van der Wulp zag het debat.

Tijdens het debat werden alle pijlen op Rutte gericht, zag Marleen de Rooy. “Het waren felle aantijgingen tegen hem. Als je het debat zag dacht je echt: wow, iedereen gaat er echt fel in. Zijn verweer was iets wat we – denk ik – ook de komende tijd in de verkiezingsdebatten gaan zien. Hij zei: ‘ik ben 10 jaar lang hier minister-president en we hebben het zo slecht nog niet. Er zijn twee dingen waar ik me voor schaam en dat zijn het Groninger-gasdossier en dit, de toeslagenaffaire.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen