Ernst Kuipers, Ton de Boer en Marion Koopmans over het vaccineren in Nederland

Eindelijk was het dan zover: V-Day in Nederland. Woensdag mocht het zorgpersoneel in ziekenhuizen en verpleeghuizen worden gevaccineerd. 

“Eigenlijk hadden we niet durven hopen dat het nu al kwam, maar dat is nu. Prachtig. Daarvan krijg je een glimlach van oor tot oor,” zegt Kuipers. In totaal gaat het nu om 33.000 vaccins voor zorgpersoneel.

Kijken we straks terug op woensdag 6 januari als het keerpunt van de crisis? Marion Koopmans: “Het is een prachtig moment, ook voor de wetenschap, maar er is ook nog een lange weg te gaan. Er zijn ook een hele hoop ouderen met name, die ook snel aan de beurt moeten komen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Erasmus MC-directeur Ernst Kuipers: “Als je in dit soort roosters, een IC-verpleegkundige mist, dan scheelt dat in de meeste gevallen 3 tot 4 bedden en dat zijn cruciale bedden. Die kunnen we niet missen.”

“Hoe balanceer je tussen het in stand houden van de zorg en dat de druk op de zorg afneemt? Daarvoor moet je heel veel mensen vaccineren, maar dat gaat zo snel niet,” aldus Koopmans.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ook te gast is Ton de Boer, van het college beoordeling geneesmiddelen. Hij vertelt of het vaccineren het keerpunt in de crisis betekent, waarop we allemaal zo vurig hopen.

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen