Diederik Ebbinge en Dione de Graaff presenteren het nieuwe programma ‘Het Museum van Nederland’

Stroopwafels, molens, dijken… Allemaal typisch Nederlands. Maar als we Nederland zouden moeten vatten in één tentoonstelling, wat moet daar dan te zien zijn? In het nieuwe Omroep MAX-programma ‘Het Museum van Nederland’ selecteert een team van experts onder leiding van presentatoren Dione de Graaff en Diederik Ebbinge voorwerpen die stuk voor stuk iets vertellen over onze geschiedenis, cultuur, volksaard, en tradities. Bij Op1 vertellen ze hoe ze Nederland door deze bijzondere artefacten beter hebben leren kennen.

In ‘Het Museum van Nederland’ komt het eerste homo-huwelijk ter wereld te staan: op 1 april 2001 in ons land. Diederik Ebbinge: “Dit is echt iets om heel trots op te zijn. Het is zo’n belangrijk moment in onze geschiedenis, ook met de context die erbij hoort.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Diederik Ebbinge en Dione de Graaff hier terug.

Vergelijkbare artikelen