Rob Jetten kan niet wachten om weer uit eten te gaan bij het restaurant van Bas Hoebink

Fractieleider van D66 Rob Jetten baalt dat de restaurants nog steeds niet open zijn. Vanavond bij Op1 vertelt hij dat wat hem betreft horeca meer ruimte moeten krijgen om te kijken hoe ze wel weer gasten kunnen ontvangen. Horecaondernemer van het favoriete restaurant van Jetten Bas Hoebink is blij met de oproep en kan niet wachten om de deuren weer te openen.

Er wordt extra geld vrijgemaakt voor o.a. de horeca. Deze steunmaatregelen zijn zeer welkom, zegt Bas Hoebink. “Een hoop kosten gaan door, zoals loonkosten en de vaste lasten. Ik vind dat we al prettig gecompenseerd worden door de overheid, maar het was niet voldoende. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.”

“Er is ook wel een psychisch aspect, ik merk aan mijn werknemers dat ze geen structuur meer hebben in hun leven. Dat zijn ook wel problemen die ontstaan door het sluiten van de horeca, dat moeten we ook niet onderschatten,” zegt Hoebink.

Volgens Rob Jetten is het tijd dat de horeca, cultuur en evenementenbranche weer meer perspectief en vooral ruimte krijgen om zelf oplossingen te bieden om veilig open te kunnen. “We moeten niet zwart-wit denken, maar bijvoorbeeld met proeftuinen meer ruimte creëren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen