Voetbaltrainer Gertjan Verbeek bracht oud-voetballer Orlando Smeekes op het rechte pad

De meeste voetballiefhebbers kennen Gertjan Verbeek vooral als koppigste trainer uit het betaalde voetbal. Dankzij de nieuwe biografie ‘’Recht voor z’n raap’’ van schrijver Eddy van der Ley leren we Verbeek kennen als liefhebbende vader en loyale vriend. Zo ontfermde hij zich jarenlang als een vader over voetbaltalent Orlando Smeekes, die regelmatig ontspoorde.

Gertjan Verbeek vertelt waarom hij Smeekes zelfs in huis nam. “Hij is is wel een jongen die sturing nodig heeft, maar niet een jongen die de boel loopt te verzieken of te laat komt, als je maar duidelijk bent,” zegt Verbeek. Hij zocht Smeekes op bij een opvanghuis in Zwolle en kwam tot de conclusie dat die plek geen basis voor Smeekes was om een topsportcarrière op te bouwen. Verbeek besloot toen de jonge voetballer in huis te nemen. Uiteindelijk heeft Smeekes drie jaar bij hem gewoond. “Ik was in één keer vader.”

Smeekes erkent dat hij dat ook precies zo voelt.  “Ik heb Gertjan altijd gezien als mijn vader. Hij gaf mij discipline.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het gesprek hier terug

Vergelijkbare artikelen