Het laatste album van Rob de Nijs is een lofzang op het leven

’t Is Mooi Geweest, zo heet het laatste album van Rob de Nijs. De 77-jarige zanger laat daarop nog één keer horen waarom hij een icoon is van de Nederlandstalige popmuziek. Bij Op1 vertelt hij samen met zijn vrouw Henriëtte over dit album, zijn carrière en zijn leven.

Paskal Jakobsen (zanger Bløf) vertelt over een tekst die hij schreef voor een nummer van het nieuwe album van Rob de Nijs. “Ik heb ook de tv-uitzending gezien waarin je heel openhartig vertelt over Parkinson en wat dat met je doet en hoe dat in deze fase van je leven zo is. En ik bedacht me dat het mooi zou zijn om een tekst daarover te maken en eigenlijk ging dat heel erg vanzelf. Soms valt dat binnen en dan begint je hand gewoon met schrijven”, vertelt Jakobsen. In de studio lieten we een fragment horen uit het nummer. Rob en zijn vrouw Jet luisteren aandachtig.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Aan het einde van het gesprek zongen Paskal Jakobsen en Danny Vera (die meeschreven aan het album van Rob) deze prachtige single ‘Wat Als Later Nu Is’.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen