Bas Heijne, Marike Stellinga, Charles Groenhuijsen en Jan van den Bosch over de macht van Trump

Volgens Trump deugt de politiek van geen kant, terwijl Trump uiteraard zelf deel uitmaakt van het systeem. In Nederland zien we dit ook. Schrijver Bas Heijne, econoom Marike Stellinga, journalist en voormalig Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen en ondernemer en presentator Jan van den Bosch praten hierover.

Wat zijn de grootste veranderingen die Trump op het wereldtoneel gebracht heeft? “Hij heeft eigenlijk de internationale orde van overleg en samenwerking, respect voor elkaar uit elkaar getrokken, althans dat probeert hij”, zegt Charles Groenhuijsen. Voorbeelden daarvan zijn de VN, IFF, de Wereldbank en allerlei mensenrechtenorganisaties. Trump beloofde vlak bij zijn inauguratie dat Amerika vanaf dat moment op plek één zou komen te staan (‘America First’), “en eerlijk is eerlijk, dat heeft hij gedaan”.

“Ik zie in Amerika dat de verdeeldheid onder christenen enorm is toegenomen,” zegt Jan van den Bosch. Je bent of voor Trump of voor Biden en dat verdeelt families. Tegelijkertijd zijn de Evangelicals nog trotser op Trump geworden, doordat hij zo stellig is over de normen en waarden waar zij voor staan. Ik weet niet of hij dat zelf ook zo ziet, maar hij heeft wel de boel op scherp gezet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele fragment terug.

Vergelijkbare artikelen