Pieter Tops, Jan Tromp, Hanneke Ekelmans en Ahmed Marcouch over het nieuwe boek ‘Nederland drugsland’

Bestuurskundige Pieter Tops en journalist Jan Tromp schetsen in hun nieuwe boek ‘Nederland drugsland’ een beeld van de macht van criminele netwerken en een overheid die machteloos toekijkt. Ze vertelden bij Op1, samen met burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch en korpsleiding nationale politie Hanneke Ekelmans, hoe zij denken dat we het tij kunnen keren.

Drugscriminaliteit en de geldstromen in het drugscircuit ontwrichten volgens Pieter Tops en Jan Tromp de hele maatschappij. Tops: ‘Zelfs op middelbare scholen worden leerlingen geronseld door drugscriminelen. Dan word je die wereld in gezogen en kom je er niet zomaar uit.’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Pieter Tops, Jan Tromp, Ahmed Marcouch en Hanneke Ekelmans hier terug.

Vergelijkbare artikelen