Jan Meeus en Gerald Roethof over het proces tegen Jos B.

In de rechtbank van Maastricht is maandag het proces begonnen tegen Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen. Voor het eerst sinds zijn aanhouding in 2018 heeft B. zijn stilzwijgen doorbroken. In een videoboodschap verklaart hij dat de 11-jarige Nicky al was overleden toen hij hem in 1998 aantrof op de Limburgse Brunssummerheide. Jan Meeus, misdaadjournalist voor de NRC, was vandaag aanwezig in de rechtbank. Welke indruk kreeg hij van Jos B.? En Gerald Roethof, advocaat van Jos B., is ook te gast. Als dit het eerlijke verhaal is, waarom komt zijn cliënt dan nu pas met deze verklaring?

Misdaadjournalist Jan Meeus over het proces tegen Jos B. “Ik ben blij dat ik niet lid ben van deze rechtbank. Het is een ontzettend gecompliceerde zaak.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het hele gesprek met Jan Meeus en Gerald Roethof hier terug.

Vergelijkbare artikelen