André Kuipers en Anna Gimbrère over de nieuwe documentaireserie ‘Challenger: The final flight’

De Amerikaanse moderne ruimtevaart werd geboren in 1960 en de eerste grote tragedie vond plaats in 1986. The Challenger, een Amerikaanse space shuttle, explodeerde tijdens de lancering. De zeven leden van de crew overleefden de ramp niet. Eén lid van de bemanning was de allereerste burger die mee mocht op ruimtemissie: lerares Christa McAuliffe. De lancering werd door heel Amerika live bekeken, vooral door scholieren, de nieuwe doelgroep die NASA wilde bereiken. In de nieuwe Netflix-documentaireserie ‘Challenger: The final flight’ zien we waarom er eigenlijk een burger mee ging en hoe de ramp gebeurde, maar ook hoe deze tragische gebeurtenis voorkomen had kunnen worden. Bij Op1 praten astronaut André Kuipers en programmamaker Anna Gimbrère erover.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Anna Gimbrère en André Kuipers terug.

Vergelijkbare artikelen